Ciara feat. Justin Timberlake - Love Sex Magic

Bara så ni vet. Det här är rumplåten. Tjejerna (såklart! suck...) gör läskiga rörelser med rumporna. Titta och småäcklas... som jag.


Gandhi - den trögfattade

Nu är jag nästan halvvägs in i Zac O'yeahs biografi om Mahatma Gandhi. Boken är fantastisk men en sak har gjort mig besviken om inte förbannad. Hur i helvete kan en människa gå genom halva livet, ca 40 år, utan att komma på att rasism finns. Okej, han levde i början av 1900-talet - innan Hitler och nazismen - men ändå. Speciellt med tanke på att han var indier. Under den här tiden var Indien koloniserat av England och självklart blev indierna behandlade som andra klassens människor. Som om inte det skulle vara nog för att blir fly förbannad på västvärlden i stort och särskilt engelsmän. Men nej. Gandhi bodde i Sydafrika precis när aparthied höll på att startas. Rasismen var minst sagt utbredd. Gandhi själv blev till exempel utkastad från ett tåg för att han vägrade sätta sig i fraktvagnen trots att han köpt biljett i första klass. Och ändå trodde han att engelsmännens sätt att leva och förhålla sig till saker var det bästa. Hur kan en människa vara så blind?

En bra dag

En helt vanlig dag. En fredag som alla andra. Lite mer jobb i stallet bara. Vad ska hända? Den som lever får se. Antagligen inget allvarligt. Och då är jag nöjd. För så tillfreds är jag med mitt liv just nu. Inget behöver hända och jag kan ändå vara lycklig idag. Det är inte ofta det händer. Men idag är en riktigt bra dag.

Temperaturen där ute kan gå upp lite bara. Jag längtar till sommaren. Men den kommer. Var så säkert. Jorden snurrar fortfarande.

Pluggande

Nu har jag en plan. Den går ut på att jag ska gå djursjukvårdarutbildningen. Först måste jag komma in. Och det ser inte ut att vara det enklaste i världen. Kommer nog vara tvungen att göra högskoleprovet igen för att höja mitt poäng. Samtidigt tänkte jag läsa upp mina betyg så att jag får upp medelpoängen där också. Just nu ligger jag en bra bit efter statistiken över vilka som kom in på utbildningen förra året. Det ser ut att bli ett jobbigt år med matte, kemi och fysik. Förutom de lite roligare kurserna som jag tänkte läsa. Bara jag får läsa upp betygen. Vet inte riktigt hur reglerna funkar här i stan. Suck och ännu mer suck.

Läkarbesök!

Nu var det ett tag sen jag skrev nått. Varför vet jag inte. Kanske har det inte hänt nått roligt. Kanske har jag helt enkelt varit för slö. Antagligen både och. Däremot hände det något riktigt skoj igår, under omständigheterna.

Jag var till läkaren. Och för första gången träffade jag en läkare som jag... sätt er ner allihopa... tyckte om! Men det är antagligen för att han frågade en massa konstigheter.
"Så... ljuger du om dina besvär för att få tradolan?" - Nej....
"Vet du vem som är din pappa?" - Ja, jag tror det....mamma?
"Dem i Sunderbyn vill inte ta i dig med tång ens." - Nej, uppenbarligen inte.
När jag sedan pikade honom litegrann om att jag antagligen aldrig kommer att veta vad som är fel på min kropp så sa han det otroligt klockrena: "Nej, och inte blir du klokare efter det här heller."

Så... en läkare med en del skumma uttalanden och frågor. Men en ärlig läkare åtminstone. Inte tog jag illa upp heller. Fast man kan tänka sig att det är en naturlig reaktion när någon frågar om man är knarkare. Från läkaren kom jag iallafall med en ny smärtstillande som jag inte riktigt tycker om, men jag ska ge den några chanser till och en ny medicin som jag har ätit för nått år sedan som läkarna än inte vet riktigt vad den gör med kroppen. Den har nyligen fått en varning och kommer kanske att dras in. Hur som helst... inget nytt men i alla fall underhållande.

Hundlista x3

Sitter här och har lite tråkigt. När jag svängde in på Emmas blogg hittade jag en lista som jag tänkte sysselsätta mig med lite. Härmapa som jag är så blir det en lista per hund. Man kan ju inte välja mellan sina älsklingar.

Vad heter din hund? Noname
Varför valde du just det namnet och vilka andra namn funderade du på? Det var brorsan som inte kom på nått namn - därav No name
När är din hund född? 1999
Vilken ras är den och vilken färg är den? Alaskan husky, helvit
Vad väger din hund? Skulle gissa strax över 20 kg
Var köpte du hunden och vad kostade den? Återigen min kära bror som inte ville ha kvar henne eftersom det enda hon gjorde var att föda valpar och så drog hon inte bra i spannet. Så jag fick henne - helt gratis.
Varför valde du just den rasen? Det var inget val. Det råkade bara bli så.
Har du deltagit i några tävlingar med hunden? Nej, Noname är en fantastiskt mysig hemmahund, inget annat.
Är hunden rädd för något? Raketer och andra höga ljud som påminner om det. Nyårsafton är ett helvete.
Vill du ha fler hundar av samma ras? Har ju redan en till - se nedan :)
Kan hunden några konster och lydnad? Det enda hon kan är att stå på bakbenen. Brukar säga att hennes två hjärnceller inte samarbetar särskilt bra.Vad heter din hund? Deci-Litr, Deci
Varför valde du just det namnet och vilka andra namn funderade du på? Det är uppfödaren som gett henne det. Jag bara förkortade det.
När är din hund född? 2001
Vilken ras är den och vilken färg är den? Långhårig dvärgtax, röd
Vad väger din hund? Inte mycket... 5 kg kanske
Var köpte du hunden och vad kostade den? Köpte henne från en uppfödare nedanför Göteborg. Har ännu inte träffat henne öga mot öga. Deci och hennes bror som bor i Luleå skickades upp med flyg. Något jag inte skulle göra idag. Eftersom Deci var 10 veckor när jag fick henne var priset lite lägre, 4500 kr tror jag. 
Varför valde du just den rasen? Älskar taxar. De har så speciella grejer för sig.
Har du deltagit i några tävlingar med hunden? Nej, men tränat agility. Deci är för skällig för tävling tyvärr.
Är hunden rädd för något? Nej.
Vill du ha fler hundar av samma ras? Jag tror inte det. Eftersom jag vill träna och tävla i lydnad eller agility är nog inte en jakthund den bästa rasen för mig.
Kan hunden några konster och lydnad? Deci kan hur mycket som helst. Orkar inte ens räkna upp allt.Vad heter din hund? Kia
Varför valde du just det namnet och vilka andra namn funderade du på? Inte jag som gett henne namnet.
När är din hund född? 2007
Vilken ras är den och vilken färg är den? Blandras, bordercollie och husky. Hon är svart med vita tecken på undersidan.
Vad väger din hund? Ungefär 15-20 kg.
Var köpte du hunden och vad kostade den? Kia är omplaceringshund från Kåge. 3000 fick jag byta ut mot henne.  
Varför valde du just den rasen? Jag tänkte - vilken är den värsta kombinationen jag kan tänka mig - å så hittade jag Kia. En mer aktiv hund får man leta efter. Förhoppningsvis passar hon perfekt till agility.
Har du deltagit i några tävlingar med hunden? Nej, men jag hoppas att det blir av snart.
Är hunden rädd för något? Elstängsel och hästar. Men det är en sund rädsla som håller henne borta från trubbel.
Vill du ha fler hundar av samma ras? Nej. Jag har nog med en galning.
Kan hunden några konster och lydnad? Har börjat träna in momenten till lydnadsettan. Hon är duktig men med lite för mycket energi.

Den enda sanna glädjen

Varför är det så jävla kul när andra människor har ont? Annars ser jag mig ju som en riktigt fredlig person som anstränger mig för att inte skada folk. Men nu är det söndag och då visar 6an Herren på täppan. Helt galet lekprogram där deltagarna får göra galna saker för pengar.

Förra veckan var ett av uppdragen att äta hundmat och luska ut vilken smak det var. Av tre sorter lyckades de två personerna som gjorde det här få rätt på två av dem. Rätt bra tycker jag ändå. Även om jag inte har ätit hundmat, än, så kan jag tänka mig att smaken inte är så raffinierad. Hundar är ju generellt sett inga finsmakare, till skillnad från t.ex. katter.

Och nu tänker ni att... det gjorde väl inte ont? Lugn lugn, det fanns mer grejer som de gjorde som gjorde ont. T.ex. att fästa så många kontorsnypor som möjligt i ansiktet. Och de där nyporna är mycket hårdare än klänypor. Galna idioter som gör sånt för lite pengar. Men fan va kul att kolla på. Så nu ska jag fortsätta kolla...

På tu man hand

Jag har äntligen börjat gå ut med hundarna ensamma. Tar minst en ensampromenad med någon av hundarna per dag. Är den hunden Kia så blir det hårt jobb eftersom hon drar rätt mycket fortfarande. Har jag med mig Deci eller Noname är det andra saker som ska tränas på. Noname spänner sig vid minsta lilla tecken på okänt folk eller hundar och Deci skäller ju på allt och alla. Som säkert alla vet. Förhoppningsvis leder det till att promenaderna med alla tre vovvar blir lite mindre kaosartade än de är nu. Det är som svårt att säga till tre hundar samtidigt. Dessutom jagar de ju på varandra när de är full styrka.

Duffy - Stepping StoneJag är inne i en lugn musikperiod. Så den här snurrar rätt ofta på datorn. Riktigt bra.

Overkligt verkligt

Det är läskigt att läsa en bok skriven av en schizofren tjej och känna igen sig. Om än inte allt, inte hallucinationer och snöflingor som skriker, men ändå. Det är kanske inte så stor skillnad på "friska" människor och de med diagnoser. Alla har sin egen verklighet. Jag är den enda som lever i min värld och den ser annorlunda ut än andras. Jag är inte övertygad om att det finns någon sann verklighet. En verklighet som alla kan ta på samtidigt och känna samma sak. Kan det inte vara så att man ser det man vill se? Snöflingorna kanske faktiskt skriker medan de singlar ner.

Min verklighet är just nu väldigt overklig. Allt går i ultrarapid. Livet är pausat och det enda jag kan göra är att vänta. Kanske borde jag åka iväg långt bort. Kanske borde jag lyfta upp mig i kragen och gå till arbetsförmedlingen. Men varför? Det känns ju som om allt är gjort av gummi. Allting finns där men står inte riktigt på stadig grund.

När som helst kan vad som helst hända. 

RSS 2.0