Ensam men upptagen

Idag är ingen bra dag. Singharna har åkt iväg så lägenheten var jävligt tom när jag kom hem från jobbet. Och lugn och tyst kommer den vara några timmar till. Förmodligen fastnar jag i arbetet jag ska göra till instruktörsutbildningen. Vilket väl är lika bra. Har mycket att göra tills på måndag. Men ingen stress. Det hjälper aldrig.
 
När Milla kommer hem ikväll blir det hämtmat och en riktigt slö tjejkväll. Och sängen helt för mig själv nu när både Kia och Deci sover i burar. Sååå skönt. Förutom när mestaxen ligger och gnäller. Hur som helst är det hanterbart. Hon börjar fatta att det inte är någon idé.  

Nej. Nu blir det mat och välförtjänta värktabletter. Nacken är inte glad på min arbetsställning idag.


Illamående och på dåligt humör

Så blir det ännu en dag hemma. Min kropp vill verkligen inte att jag ska ha ett liv. Förmodligen sitter det ett gäng gubbar (för det brukar vara dem som vill mig mest illa) inuti min kropp och jävlas med den för att jag inte ska kunna göra ett piss. Det hade inte varit så jobbigt om jag hade hatat mitt jobb som alla andra. Nu ska jag inte påstå att jag älskar att städa men om jag jämför med de andra jobben jag har haft så är det inte alls illa. Jag trivs iallafall med arbetsuppgifterna, om än inte alltid med allt och alla runt omkring. Nu får jag bara hoppas att jag får fortsätta. Livet suger för det mesta. Och när det inte suger så går allt åt helvete.

Och jag ska inte börja diskutera läkare igen. Satans pack.

Jag är sååå jävla optimistisk.

Agnes - Release me

Nu har jag hittat en ny favoritlåt. Att videon också är riktigt bra gör ju inte att den rullar mindre här på Millas dator... hihi. Varför har jag en känsla av att två personer kommer bli less på både mig och musiken inom en snar framtid?Hundar och illamående (idag igen)

Ikväll var jag äntligen tillbaka på instruktörsutbildningen. Jag har ju varit sjuk och sjuk och sjuk sedan starten efter "jullovet". Inte för att mådde bättre ikväll heller. Men jag lyckades iallafall hålla mig ifrån att spy tills jag kom innanför dörren här på terassen. Efter de senaste månaderna trodde jag att man borde bli van vid att må illa hela tiden. Tydligen kan man inte vänja sig vid allt. För varje dag som går så blir jag mer och mer förstående för alla år brorsan mådde dåligt. Och jag måste erkänna att jag blir lite nervös eftersom läkarna inte verkar vilja hjälpa mig heller.

Tillbaka på utbildningen var det ja... Och ingen överraskning, förutom att jag faktiskt får fortsätta. Ledaren var inte glad på mig och det kan jag förstå litegrann. Nu hoppas jag bara att det kan läggas bakom mig. För om det är något som kan grusa mina journalistdrömmar så är det att få jobba med hundar. Förhoppningsvis når jag någon av de drömmarna en dag.

kort kort

Kanske måste jag flytta. Det är jobbigt. För att få mening i livet måste man göra jobbiga saker. Eller?

Marknad och Oprah

Nu var det längesedan jag var här. Med jobb är man lite för trött och obrydd för att orka sitta här framför datorn. Jag kollade inte ens min mejl på hela förra veckan. Vet inte om det betyder att jag har ett liv eller att jag inte har det.

Marknadshelgen var väl samma för mig som för de flesta. Kämpade mig ut i kylan, trots ett ihållande illamående, för att låtsas vara intresserad av folk och diverse skit som säljs där. (Ok, kanske inte exakt som alla andras.) Tog med Kia ut båda dagarna.Och jag måste faktiskt säga att lilla galningen var riktigt duktig. Hon hälsade på okända hundar och var så vänlig så... inte som de andra två surtanterna. Men men... hon blir nog sån med åldern hon också.

Jag tror att kvinnor med åren inser allt de går miste om på grund av diskriminering och ger tillbaka på samhället (eller kanske deras män). Fast om man ska vara helt ärlig så har kvinnor nackdelar mycket tack vare sina äkta män. Det är inte en slump att Oprah aldrig gift sig eller skaffat barn. Män kan klara av att ha familj och karriär. Kvinnor har ett val, antingen eller, familj eller jobb. För mig är valet enkelt. Det blir aldrig någon karriär för mig. Men jag tänker inte ta på mig hela ansvaret för familj och barn heller. Och då krävs en mycket speciell kille. Oddsen är dåliga. Jag vet.

Läkare är idioter. Punkt.

Nu måste jag bara gnälla lite på läkare. Fick en akuttid på vårdcentralen för min mage som INTE mår bra. Men som vanligt är läkare till väldigt liten hjälp. Efter att tryckt på två punkter i min mage bestämde hon sig för att det inte är nått fel på min mage, utan det är min ångest som gör att jag spänner musklerna och får problem. Vad som gör mig så förbannad är att jag inte ens får ordentliga undersökningar.

Visst kan det vara så att hon har rätt. Men hur kan man veta att det inte är något fel på min kropp om ingen jävel kollar upp det utan bara skyller på min ångest. I så många år, när jag började få ont i lederna, vägrade jag gå till psykvården för att jag trodde att det skulle betyda att det ingen skulle bry sig om varför jag hade ont i lederna. Men sedan jag råkade säga åt min dåvarande läkare att jag mådde dåligt och hon skrev in det i min journal så är det verkligen ingen som bryr sig. Allt kan skyllas på psyket och då behöver man inte göra något. Eller nått gör de ju... meningslösa saker. Idag har jag fått ångestdämpande mediciner mot magont och illamående. Kanske inte den första behandlingsmetod man tänker på. Om man inte är läkare.

Äntligen förstår jag Peos läkar-förakt. Han hade rätt. Han hade säkert förstått mig. Tyvärr får han aldrig höra mig säga att han hade rätt.


Irritation

Egentligen borde man sitta här och oja sig om allt som hände här i Kiruna den där natten. Eller vara fastklistrad i telefonen med någon skvaller-typ för att få reda på det senaste. Men nu råkar det vara så att jag är en jävligt tråkig människa. Jag bryr mig inte om saker som inte händer människor nära mig. Och visst, lompis är inte så långt bort och den där killen var ju i min ålder. Men allvarligt... nog måste man väl ha bättre saker för sig.

Så fort det händer något i den här stan så blir det sån hysteri. Kanske är det inte så konstigt eftersom Kiruna är en liten stad där de flesta verkar vara släkt. Helt ärligt är nog människorna här även de mest skvaller-fascinerade som jag vet. Så att det pratas kan man nog inte komma ifrån. Det som irriterar mig är nog mest vad det pratas om. För så fort det händer något kommer det alltid lika förväntade "vart är Kiruna på väg"-snacket. Nu har jag ingen som helst statistik eller substans bakom det här uttalandet men... Det händer inte så jävla mycket hemskheter i lilla Kiruna. Vi är jävligt skonade med tanke på hur många idioter det bor här. Att ingen lyckats bränna ner Lomboloskolan förrän nu är mer överraskning för mig än att den faktiskt tuttades på tillslut. Och när var senaste gången någon ung "mördades" här i stan? Jag gick i sjuan eller nått. Så det är några år sedan... typ 10 år sen. Som sagt. Sov gott. Vi är skonade.

sjuk på mer än ett sätt

Äntligen är man någorlunda frisk. Så åkte man på nån konstig slags magsjuka. Tyvärr har den sabbat någonting i magen på mig för jag mår illa och har ont i magen konstant. Dessutom känns det som att en snigel sitter i halsen och inte vet om den ska upp eller ner. Det var den bästa beskrivningen jag kunde komma på. 

 Jag vet inte om det är jag eller snigeln men plötsligt blev Lil' Wayne djävulskt snygg. Förhoppningsvis är det övergående.

RSS 2.0