Mitt 2008

Tänkte att året kanske ska summeras på något sätt. Stulen ärligt hos emmawik.blogg.se och modifierad av mig.

ÅRET.
Hur har året nollåtta varit för dig?
Omtumlande
Bästa som hänt? Att Kia kommit in i familjen. Antagligen det mest enerverade också.
Någonting du aldrig kommer glömma nollåtta? Sorgen och den här läskiga kärleken.
Har du flyttat under år nollåtta? Ja, två gånger
Har du hittat en ny låt som du älskar? Herregud. En jävla massa.
Isåfall vilken? Som sagt... :) Det har blivit en massa Nancy Ajram måste jag erkänna. Och så en halvdålig låt som i princip ÄR jag. HAHAKÄRLEK.
Hur har din kärlek varit nollåtta?
Det tar sig...
Har du strulat med någon? Definiera strula...
Har du varit kär? Jag ÄR kär
Har du sagt jag älskar dig till någon? Ja, men antagligen för få
Har någon sagt jag älskar dig till dig? Såklart. Hallå... vem kan undgå att älska mig? ;)
Har du haft ett hemligt förhållande? Hrm... det kan man ju lungt säga

SORG&HÄMD.
Har någon i din närhet tagit självmord?
Jag vill inte tro det, men kanske
Har någon i din släkt avlidit? Älskar dig brorsan
Har du slagit någon på riktigt med knytnäven? Bara i min fantasi
Har du varit i slagsmål? Det kan man inte påstå

PERSONLIGT.
Har du gjort någonting du ångrar?
Japp. Mycket.
Har du skämt ut dig? Säkerligen. Men jag är nog för dum för att fatta det.
Har du ljugit för en vän? Inte direkt.
Har du gjort något dumt mot en vän? Jag är väl dum hela tiden
Har en vän gjort något dumt mot dig? Nej då. mina vänner är sååå snälla. wink wink

VÄNSKAP.
Har du träffat nya vänner?
Jo, men ingen som stannat särskilt länge.
Har du många killkompisar? Inte så många som inte vill ligga med mig. haha
Har du förlorat en vän? Riktiga vänner kan man inte förlora.
Har du fått tillbaka kontaktet med en gammal vän? Faktiskt alldeles nyligen. Alltid kul.


hundmotion

Hundarna har fått vara ute å springa en stund idag i vargropen. Det är tur att jag har bra pli på en av vovvarna. Med Noname har jag alltid lätt att få in galningen också. Kia följer ju bara Noname hela tiden. Idag var Eitre också med och det funkade bra på honom också. Lite frustrerad tror jag att han blev över sina korta ben, men vad gör man. Jag tycker i alla fall att han hänger med bra för att vara tax.

Kia är föresten inte så hemsk på inkallning som det kanske låter. Men det verkar vara nästan omöjligt att komma till matte när det finns så mycket spring i benen. Nu ska jag börja vänja av henne vid högenergi-fodret. Då kanske hon får en mer normal energimängd i kroppen. Hon har ju faktiskt gått upp i vikt lite grann sedan jag tog henne. Och nu måste jag nog få upp Noname nått kilo. Om inte annat så för att alla ska sluta gnälla om att hon är så mager. Visst, hon kanske ser mager ut jämfört med hur hon såg ut för några månader sen. Men det är för att hon var FET då.


Pink - Dear Mr. President

Vi kan ju vara glada att hans powertrip i princip är slut. Förhoppningsvis blir nästa era mer fredlig. Tyvärr tror jag nog att USA är förlorat i all sin frihet.


vilse igen, men inte i varggropen

Hur vet man åt vilket håll man ska gå? Det lättaste? Är man verkligen beredd att kämpa för det man vill ha? Vet inte. Men jag tror inte de flesta av oss vet vad det innebär. Och när det gäller kärlek har människor en konstig föreställning om att allt ska vara enkelt om det är rätt. Det är väl för fan inte säkert! Allt blir ju svårare i livet när det finns någon annan i världen man ska ta hand om. Om man nu verkligen tar hand om de man älskar. Vilket man borde, åtminstone enligt mig.

Jag är inte emo. Jag försöker bara fundera ut vilken väg jag ska ta.

Bowling...

...är farligt. Man får träningsvärk. Dessutom är det inte så bra för mitt självförtroende. Jag suger. Så nu är mitt vänstra ben oanvändbart. Suck. Men det var kul. Fast jag förlorade som bara fan. Skyller på benet. Dumma ben som inte vill samarbeta utan bara göra ont. Och eftersom jag kommer ha ont några dagar nu så tycker jag faktiskt att det är en bra ursäkt. Ja,jag hade ju förlorat ändå. Men INTE lika stort!!!
Det ska bli intressant att åka ut med sparken och Kia idag. Får väl se hur det går i stallet först.

Jultur med vovvarna

Julaftonen bjöd på hundspannstur, lite oväntat. Men man kan inte säga nej när någon frågar om det. Brorsan har ju hållt på med drag hur länge som helst och jag har bara varit med en gång för typ 10 år sedan. Det är ju tragiskt. Men idag blev det äntligen en till tur. Kallt som satan och med några smärre missöden så gick allt vägen. Kia fick gå längst bak i spannet och man kan ju säga att hon var någon rädd i början. Speciellt när det hundspann hon satt fast i stack iväg utan förare. Emma som hämtade tillbaka dem sa att hon såg smått chockskadad ut. Stackarn. Men när vi väl var iväg så gick allt hur bra som helst. Jag tycker att hon sprang på rätt bra med tanke på att det var första gången i "stort" spann. Dessutom uppförde hon sig jättebra under tiden vi stod stilla. Inte ett skall och inget energislösande på något sätt. Hon la sig till och med ner i djupsnön när vi stannade för att fika. Sen, när jag antar att det blev lite för kallt, lade hon sig på kompisen som sprang bredvid i spannet. Men ingen klagade så jag antar att det är sånt draghundar gör.

När vi körde en längre sväng än som var tänkt så tänkte jag lite skadeglatt att "nu är hon nog riktigt trött ikväll". Tror ni det? Nej. Ibland tvivlar jag på att Kia kan bli trött. Hon har irriterat alla runt julbordet och försökt smyga till sig lite av maten. Men man tycker lika mycket om henne ändå.

Happy times

Halva dagen har gått åt på stan. Men det blev en julklapp iallafall. Även om det bara råkade bli så. Jag har egentligen inte alls ekonomi för sånt just nu. Så när jag kom hem så hade mamma hittat en julklapp som jag köpte för flera månader sen och trodde att jag hade tappat bort. Inte alla som har sån tur att julklappar bara trillar i händerna på en.

Och den glada turdagen så här innan julafton fortsätter. Träffade en kompis som jag inte träffat på väääldigt länge. Han hade fått uppehållstillstånd äntligen. Så nu är min jul räddad vad som än händer, nästan. Ibland ordnar sig saker till det bästa. Känns som att jag skrivit det förut. Men jag blir lika förvånad varje gång någonting går vägen.

Känslan av att världen faktiskt snurrar åt rätt håll är inte så lätt att smälta.
Incubus - Drive

Skoj skoj


En låt har fastnat i mitt huvud. Den är inte bra. Men rätt rolig. Så varsågod - Shan da man Atci


Död och kärlek

Begravningen var idag. Kusinens begravning. Det var så fint, och konstigt på samma gång. Självklart började jag böla när familjen kom ut. Så är det alltid med mig. Om andra människor gråter över riktigt ledsamma saker så börjar jag också läcka. Men det värsta kom sen.

När prästen läste upp en "hälsning" som Mattias flickvän hade skrivit. Det är ju helt ofattbart att förlora en pojkvän i den åldern. Jag vet inte vad jag skulle gjort. Jag vet inte om jag skulle klara det idag, med några fler år på nacken. Det enda jag kunde tänka på var Lottas sorg när vi tittade på Peos kropp. Det är en smärta jag aldrig vill veta av. Att förlora den person man har sin framtid planerad med. Vad gör man då? Var börjar man när den stadiga mattan ryckts bort under fötterna på en? Alla ensamma nätter och tysta stunder. Var tvungen att skriva ett sms att Han måste ta hand om sig. För olyckan kan vara framme när man minst anar det. Ingen vet egentligen vad framtiden innebär. Om man visste, skulle man ens vilja ta tag i den? Jag skulle nog mest troligt springa åt andra hållet. Det farligaste som finns är att älska. Ändå trillar man dit igen och igen...

Snövarning

Den här dagen blev ju inte direkt vad jag hade tänkt mig. På grund av den här snöstormen så blev det ingen dragtur med Kia. Och hon skulle verkligen behöva göra av med lite energi, eller mycket energi egentligen. Men vem fan vill åka spark efter en hund när all Kirunas snö verkar vara i luften samtidigt. Det går ju inte precis långsamt. Imorgon kanske vädret är lite bättre. Så att jag kan fixa sparken iallafall. För det måste vara mycket bättre väder om jag ska våga mig ut med galen Kia.

Hemskt humör...

...är vad kvällen har inneburit. Vilket kanske inte är det allra ovanligaste, men nu har det varit så svängigt också. Ena sekunden glad, nästa förbannad så jag hade lust att klösa ur ögonen på någon. Och allt helt utan anledning. Det är sånna dagar det är svårt att hitta balansen. Fast jag måste säga att jag har varit rätt duktig på att hålla det inne i mig. Vilket inte är det lättaste. Så många gånger har jag tagit ut det på andra människor som bara tycker om mig.

Att bråka med någon man älskar är väl okej. Det är ju sånt som händer. Men när jag helt plötsligt ändrar sinnesstämning och blir glad så kan det vara svårt för andra att hänga med i svängarna. Och då blir jag bara ledsen och får dåligt samvete. Något som är mycket svårare att bli av med.

Grinig kropp

Snacka om att min kropp har varit konstig idag. Inatt vaknade jag ett par gånger med sånna jävla myrkrypningar så det är inte sant. Låg där å ryckte ett tag innan jag kunde somna om. Det om något borde vara en bra tortyrmetod. Men iallafall... under hela dagen har min kropp varit så in i helvete trött. Det är precis som att kroppen inte har slappnat av under natten när jag har sovit. Eller så störde de där myrkrypningarna min sömn så galet mycket. Vet inte, men konstigt har det varit. Ibland är det så. Förhoppningsvis får jag sova bättre inatt.

Medan jag satt här vid datorn och tyckte synd om mig i typ 10 min så kom jag fram till den här låten. Och då kan man inte vara grinig längre.Tracy Chapman - Talkin' Bout A Revolution

Lycka

Fick en utmaning av Emma, 6 stycken saker som gör mig lycklig. Så läste jag igenom de punkter som hon hade... (läs) De var ju bra och så... men om jag ska vara helt ärlig så är det nog ingen av de sakerna som gör mig riktigt lycklig. Det här fick mig iallafall att tänka. Och det här kom jag fram till:

Saker som gjort mig lycklig de senaste dagarna:
1. Lady Gaga - Paparazzi
2. Varmt täcke och söt kille. (Räknas som två saker men hör ihop.)
3. Pengar för en veckas hundvakt.
4. Nancy Ajram - Lawn Eiounak. Gör så att till och med jag vill gifta mig. NÅNGÅNG!
5. Tre stadiga andetag i följd åtföljt av okuvligt lugn.
 
Kanske det låter småttigt men nu menar jag tillfällen där jag verkligen fått lyckokänsla som känns i hela kroppen. Det är konstigt egentligen vad som påverkar en. Och hur saker påverkar en.

allmänlydnad

På instruktörsutbildningen igår kväll var det Nonames tur att visa upp vilken fantastisk hundägare jag är. Det gick faktiskt över förväntan. Förutom att den stackars huskyn började frysa om tassarna på en gång. Ibland funderar jag på hur hon har klarat flera år ute i hundgård hos brorsan. Kanske var därför hon hade så mycket valpkullar, för att komma in i värmen.
Hur som helst så gick allmänlydnadsmomenten riktigt bra. Det var lite kul att komma med en icke-tävlingslydnad-hund. Men hon klarade ändå allt hur bra som helst. Och hon är väl mer lik de kursdeltagare som man kommer att utbilda sen. För om man inte har tänkt tävla med sin hund så är ju fot med kontakt nååågot överkurs. Det krävs så mycket att få till det så man måste nog vara väldigt målinriktad.


Ett ljus har tänts

Plötsligt blev allt så självklart. Nästan allt stämde och kanske är det inte bara jag som är konstig. Kanske är det något som gör mig konstig.

SYMPTOM
 • Hur du beter dig, känner dig och förhåller dig till andra svänger hela tiden kraftigt fram och tillbaka.
 • Du känner dig ofta arg, deprimerad, olycklig och har ångest. Känslorna kan gå mot leda och tomhet eller skräckartat stegras mot katastrof och övergivenhet.
 • Du kan ha svårt att tygla dessa känslor och uttrycker dig oftast aggressivt. Du är impulsiv. Humöret är oberäkneligt och föränderligt.
 • Du tycker inte att du duger. Du har en negativ självuppfattning. Det kommer till uttryck genom exempelvis missbruk av sex, alkohol, droger eller mat, vårdslöshet i trafiken, slösaktighet med pengar eller självmisshandel, inklusive självmordsförsök.
 • I allmänhet lyckas du ändå dölja dina känslor och förställa dig för att passa in socialt. Därför går det oftast bra för dig i skolan eller i arbetslivet.
 • I nära personliga förhållanden kan du däremot bli krävande och lätt hamna i beroende. Du är rädd att bli övergiven.
 • Du pendlar mellan intensiv beundran och nedvärdering av andra människor.
 • Om du upplever psykotiska episoder, är de oftast korta och präglas närmast av förföljelsetankar.
 • Andra kan uppleva dig som ombytlig, anpassande och opålitlig, känslokall eller aggressiv och dra sig undan, vilket naturligtvis inte gör det lättare för dig.


 • Borderline. Så jävla smart. Så jävla jag.


  ibland krävs det att någon annan säger det

  Fick höra att jag måste vara stark som klarat mig genom det senaste året. Kanske är det så. För konstigt nog känner jag mig stark. Ännu mer konstigt är att jag faktiskt kan vara positiv igen. När någon man älskar dör känns allt meningslöst. Men sedan har jag fått en obeskrivligt stark vilja att hitta gott i allt som händer. För om allt ont för något gott med sig är inget riktigt meningslöst. Och en brors död får vara tragiskt men inte utan mening. Helt ärligt är jag sååå stolt över mig själv. Att jag har klarat allt det här. För det trodde jag inte den tolfte mars.

  Kia

  Nu har jag äntligen kommit igång ordentligt med Kias träning. Det blir mest lydnad nu när snön ligger djup och sparken behöver lite omvårdnad innan jag vågar mig ut med den. Men jävlar vad hon är arbetsvillig. Än så länge är det ju bara lek och väldigt lite krav på henne och då är det väl lätt att vara glad åt arbete. Kanske har jag äntligen en vovve som blir genuint glad åt jobbet och inte bara vill ha godis. Eller så är det jag som är mer positiv än tidigare när jag har tränat hund.

  Utan någon större mängd träning har Kia iallafall kommit långt med både fotgåendet och stanna kvar. Idag hittade jag dessutom på ett riktigt bra sätt att få henne att sätta sig rakt vid min sida. En handrörelse utåt (framför henne) och så sitter hon mer parallellt med mig. Tänk vad enkelt det kan vara ibland. Något jag blev förvånad över är att hon har en tendens att gå bakom mig i "foten" istället för att gå fint bredvid. Men hon riktar ju uppmärksamheten mot mitt ansikte (läs: bakhuvud) så det får nog räknas som en mindre knix att få till.


  sån e ja...

  Det är inte många stressiga dagar man har när man är arbetslös. Men ibland sker det. Hela dagen har det varit full fart. En massa ärenden att göra och alldeles för lite tid. Men nu är det bara vila som gäller. Jag vet att man inte ska gnälla när man har ett så jävla slött liv som jag har. Men jag gnäller ändå. Lite personlighet får man väl ha...


  Nancy Ajram - Yay! Sehr Eiono
  Ibland undrar jag om man får vara så här kär i en låt...

  Precis vad jag behövde

  Förra helgen var ju allt annat än roligt. Men den här bara flög förbi. Ferrum i lördags var faktiskt en riktig höjdare. När man väl kom ner från dansbandsträsket på övervåningen vill säga. Väl nere i min egen åldersgrupp dansade jag som vanligt som en galning. Det är så svårt att stå still med basen dunkandes i hela kroppen. Nu är det bara träningsvärken jag ska bli av med. Det tar nog några dagar innan mina ben blir vad de varit.

  Saker kan alltid bli värre. Men som människa klarar man mycket mer än man tror. Och den enda som kan döda din själ är du. Skulle de verkligen vilja det?

  RSS 2.0