Snart flyttas det på riktigt

Så var man hemma hos mamma igen. Fast den här gången blir det bara några dagar. Tänkte att det var lika bra så att jag får ihopplockat alla mina grejer. Får ju flytta in i lägenheten på tisdag! (eller onsdag, Kiruna Bostäder är ju inte det mest seriösa bostadsföretaget) Det ska hur som helst bli skönt att äntligen få ett eget krypin. Inte för att min underbara Milla och älsklingen och mamma är jobbiga att bo hos. Det har varit mycket kul också. Det är mest det där att inte ha någon plats för sina grejer någonstans. Underklädeslådan har bestått av en plastpåse alldeles för länge. Förra veckan har jag bott hos älsklingen i hans nya lägenhet och jag såg definitivt inte fram emot att flytta över mitt lilla bohag hit till mamma igen. Men hans kompisar kommer... och då känner jag mig bara som tredje hjulet. Det är nästan så att jag förstår hur spöken måste känna det när de försöker kommunicera men ingen ser dem. Om nu spöken ställs framför det problemet. Jag är kanske alldeles för påverkad av filmer. :)

Alla som har huserat mig under det här året jag har varit "bostadslös" - TACK! TACK! TACK! Man får inte bättre människor runt sig än er. Och förhoppningsvis har jag inte varit en alldeles omöjlig houseguest.

Jag fick somna igår, kl. 5. Som tur var ville kroppen inte vända på dygnet och vaknade bara något senare än vanligt, vid 12-tiden.

Önska mig lycka till!

När klockan börjar närma sig mitt-i-nattten och jag inte är ett dugg trött trots att jag vaknat "normal" tid blir jag orolig. Är en uppåtperiod på väg?

Fast egentligen ska jag inte kalla det uppåtperiod. För jag känner mig inte uppåt i betydelsen glad. Av sömnlöshet får man konstant trötthet (självklart utan att kunna sova), ökad ångest, ökad depression och allmän rastlöshet. Att hemmet blir i princip skinande rent är ingen stor tröst. För jag hinner knappt se vad jag åstadkommit. Rastlösheten är alldeles för stor för att jag ska kunna stå still och ta in ett rums renhet. TV är inte ens att tänka på. Hjärnkapaciteten klarar inte av att följa handlingen, även i hjärndöda program som Vänner. Böcker kan gå bra vissa stunder. Men det blir att läsa om stora delar av texten. Förra uppåtperioden broderade jag mycket. Det kräver bara hjärnkapacitet i små doser. Det klarade jag av.

Jag är rädd för att falla tillbaka. Det känns som att något är på gång. Men det är inget som inte går att förhindra. Förhoppningsvis gör boken mig lite sömnigare så att jag kan ta vara på mörkret i sovrummet.


Muskelsammandragningar och borttappad hund

Uppvaknandet imorse var inte det mysigaste kan jag upplysa om. Musklerna i bröstkorgen drog ihop sig så att jag knappt kunde andas. Kan ha skrikit rakt ut, eller så ville jag bara det. Det var första gången jag vaknade, vid 6-7-tiden när älsklingen klev upp och gick iväg till jobbet. Efter det har jag vaknat ett antal gånger. Varje gång av helt otrolig smärta i bröstet. Antagligen har det utlösts av att jag rullat över på sidan i sömnen. Nåja, det har gått över nu.

Igår när jag och Milla skulle till ÖB och handla fick jag nästan hjärtattack. När jag skulle hämta upp Milla gick jag upp till henne, hundarna fick stanna i bilen. När vi kom ner igen så såg jag inte Kia någonstans när jag tittade in i bilen. Hade någon stulit henne? Men bilen hade ju varit låst. Hjärtat började slå lite fortare. Kollade mer noggrannt men hittade ingen Kia. Så jag öppnar bildörren på förarsidan och vad ser jag? Kia-gumman har klämt ner sig vid pedalerna. Hon vet att hon inte får vara på sätena (hon ska sitta med Noname i bagaget) så jag antar att hon försökt gömma sig för mig. Jag fick mig ett gott skratt, förpassade Kia till bagaget igen och så åkte vi. När vi varit på ÖB och handlat låg hon på precis samma ställe. Den hunden är inte riktigt frisk. Men hon slutar aldrig att överraska.


Kia-gumman med bus i blicken.

Kom-ihåg: Lämna aldrig bilen på när Kia ska vara ensam där en stund. Det kan sluta med en skenande bil.


Ont, ont, tabletter och bieffekter

Igår var ett litet helvete och idag verkar inte komma med något förbättring. Mitt ben gör ont och igår var knät svullet. Något som de flesta kanske ser som något negativt. Men jag... nej då. Om jag börjar svullna upp ordentligt så kanske reumatologen tar emot mig. Just nu ser det mörkt ut. Som min senaste läkare sa när jag var dit: "Det är ingen som vill ta i dig med tång ens... " Å fan va sant det är. Åtminstone när det gäller läkarkåren. Som tur är så har inte älsklingen den inställningen... hihi...

Men smärtan skulle jag gärna vara utan. Och särskilt eftersom tradolanen inte tar bort all smärta längre. Dessutom har jag senaste tiden märkt av att jag får en hel del bieffekter av dem.
- Illamående & kräkning (äter därför alltid mot-illamående-medicin tillsammans med tradolanen)
- Muntorrhet
- Dåsighet
- Myrkrypningar (ibland)
- Synförändringar
- Huvudvärk

Det lutar mot att jag vill byta värkmedicin. Men att få något starkare, särskilt utan en diagnos, kan nog bli riktigt svårt. Egentligen vill jag ju inte ha några nya mediciner heller. Vore mycket bättre att försöka lösa grundproblemet istället.

Men nu är saker som de är. Bara att göra det bästa av situationen. Knapra i sig tabletter och lägga sig med en kudde under knäna (för skönare benställning) och en bok i händerna.

Sånt här...

... kan man hitta när man slösar bort tiden på att flumma i bloggsverige.

HUNDENS DAGBOK


07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!

08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!

09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!

12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!

14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!

15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!

16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!

17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!

18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!

20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!

22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!
KATTENS DAGBOK


783:e dagen i fångenskap...

Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.


Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna.


I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.

Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.


På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som 'allergi'. Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.


De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.


Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.

Men jag kan vänta.


Det är bara en tidsfråga innan mina planer slår i verket...


Kortsiktiga framtidsplaner

Besöket på AF var inte helt deprimerande denna gång. Visst... inget jobb men arbetsterapheuten ska sätta igång en utredning på mig. Hon trodde att det kanske till och med skulle sätta fart på läkarna. Vore ju trevligt att åtminstone få en annan undersökning än blodprov. För det är det enda de lyckats med på 10 år. Inte för att mitt hopp är lika stort som AF-människornas. Skulle de sätta igång och undersöka mig ordentligt nu och hitta något som skulle hjälpa mig mer långsiktigt än värktabletter... ja... fy fan vad förbannad jag skulle bli. Kanske hade jag kunnat må bättre tidigare om någon bara gjort någonting. Men man får väl vara glad för det man får.

Tyvärr måste jag dock lägga mina studiplaner på is den här terminen. Ska satsa stenhårt på högskoleprovet och om det går helt åt helvete får jag väl börja plugga upp gymnasiebetygen på heltid nästa termin. Avsaknaden av hjärngympa kanske gör att jag sätter igång på allvar med att lära mig arabiska och hindi. Min spanska skulle också behöver mer övning. Tyvärr är det ju svårt att ta sig i kragen och plugga om man inte har prov som tvingar en... och en lärare som kan bogsera en lös när man fastnat.

Tävling HundsmyckeJoska har tävling om ett hundsmycke. Vad som ska stå på det får man välja själv.

Då är det bara att bestämma vilken hund som ska få en pimpning av halsbandet... hihi

Några fullspäckade dagar

Imorgon åker vi hem till Kiruna igen. Så vad har vi då gjort medan jag gjort mig osynlig här på bloggen?

Åkt till Haparanda och besökt IKEA (såklart) och Djurmagazinet.
Deci har återigen börjat äta Klass eftersom hennes magproblem börjar visa sina fula symptom igen.
Alma har fått tänderna raspade. Nu klickar inte hennes tänder när hon äter.
Eitre har fått träffa veterinär och fått zink och en tassalva utskrivet. (Har irriterade trampdynor.)
Åkt till Luleå och spatserat runt på stan.
Krånglat in ett släp i ett garage.
Läst alldeles för lite.
Spelat yatzy alldeles för mycket... men kul är det.

Det har varit jäktiga dagar. Och imorgon åker vi som sagt hem. På fredag bär det av till Arbetsförmedlingen. Antagligen blir det att skriva på hyreskontraktet också. Sen drar höstens ruljans igång.

Dagsrapport

Idag har varit tvättdag. Inte särskilt intressant. Så nog om det.

Hela gänget packade in sig i Draka (min lilla SAAB) och åkte ner till älsklingens lägenhet. Där blev vi bjudna på kycklingsoppa/gryta, indien-style. Gott som sjutton. Som (nästan) alltid när älsklingen står för matlagningen. Eftersom vi satt på en madrass på golvet och åt (älsklingen har inga möbler än) så blev det Kia-förbud i rummet. Hon har ju blivit en riktigt mattjuv. Men till min förvåning behövde jag bara säga åt henne två gånger. Sen la hon sig ner vid tröskeln.

Men nu går hon runt här och gnäller så man får väl utrymma soffan. Det är ju hennes nattsovplats. På med Nonames tratt, som hon måste ha på sig under natten sedan hon rev sönder tröjan, och krypa ner under täcket. Imorgon blir det resa ner till Edet. Ska vara hästvakt och samtidigt passa på att göra ärenden på IKEA i Happis och i Luleå (min högt älskade vaniljcola).

Årets norgeresa

Dagen innebar en tripp till Narvik med älsklingen som hade lite ärenden där. Jag är glad bara för att få sitta i bilen. Naturen är så vacker längs vägen mellan Kiruna - Narvik. Varje gång blir jag lika lugn av att åka den sträckan, trots alla backar och kurvor. Och varje gång blir jag lika förundrad över de små stugorna på norska sidan. Hur fan kommer de till husen? Logiken säger att det måste finnas stigar någonstans. Men varför ser jag inga? Och de som ligger en bra bit från vägen, hur jobbigt måste det inte vara att kånka alla matvaror och sånt man behöver? Enda svaret skulle vara att de bara används på vintern (när man kan åka skidor med kälke efter sig). Men det är ju jättetråkigt att inte använda stugorna på sommaren. Naturen är ju minst lika vacker då.

Nåja... det var en mysig resa. Tyvärr glömde jag kameran. Typiskt.


"Full fart"-dag

Har ränt runt en hel massa idag. Men jag känner mig rätt stolt över att jag har tagit tag i allt som behövde göras på en gång. Det var länge sedan jag orkade springa runt och prata med en massa okända människor utan att få ångestattacker. Något har verkligen hänt och jag har ingen aning om varför det plötsligt blivit så enkelt. Inte ens telefonsamtalen har jag gruvat mig för. Nu förstår jag varför "friska" människor inte har förstått min ångest för de här enkla sakerna. För det är ju enkelt. Bara ringa ett telefonsamtal och prata om det man behöver veta. Sedan är det ju bara att lägga på. Hur kunde så små saker få mig helt ur balans?

Pro-ana

Hur kan man vara pro-ana? Det är ungdomar som vill utveckla anorexia och ser det som en livsstil för att bli smal istället för den psykiska sjukdom det faktiskt är! Hur kan man sträva efter att utveckla en sådan förödande sjukdom? Fast egentligen så har väl de här tjejerna (och killarna) redan utvecklat anorexia. Att ständigt sträva efter att bli smal och inte se själv hur smal man är, det är ju solklara tecken på anorexia. Pro-ana rörelsen (för det är en rätt stor grupp människor som ansluter sig till tankegången) är nog mest ett sätt att rättfärdiga sin sjukdom och därmed inte behöva ta tag i den.

Det mest tragiska är att ätstörningar, precis som andra självskadebeteenden, är smittsamt. Om en människa (ofta ung kvinna) som mår dåligt hör om någon annan som löst sitt problem genom att skära sig eller spy upp mat så blir det lätt så att också hon (eller han) provar. Och precis som knark så behövs det bara en gång för att man ska fastna i en nedåtgående spiral.

Själv har jag armarna fulla med ärr och hoppas verkligen att jag någon gång ska kunna berätta om varför jag skar mig för mina barn utan att de själv går och gör det. Trots att jag inte ens har tänkt skaffa barn de närmaste åren så oroar jag mig redan för det. Det skulle krossa mitt hjärta att se rakbladsskador på mina barns armar. Och veta att det är mitt fel.


Noname utan knöl

Så nu är gummans knöl borta. Veterinären tyckte att det såg ut att bara vara fett. Även om det kan vara tumörvävnad ändå så skickade jag inte in vävnadet på prov. Tog det beslutet p.g.a. att det inte kan vara juvertumörerna som spridit sig. Får hon fler knölar så får man väl skicka in och kolla det, men än så länge får det vara.

Lilla operationen gick jättebra. Hon somnade ovanligt fort av det lugnande medlet och jag tyckte inte att hon andades så jättebra, men hon är ju 10 år så lite tjafs blir det ju. Nu har hon fått på sig en blommig tröja från torget och på så sätt slipper hon tratten. Tycker att tröjan skyddar bättre, med den kan hon ju inte klia på stygnen med tassarna heller. Och Noname är allt utom smidig i sin gigantiska tratt. Hon har intagit bädden och sover av sig medicinerna.

Känner mig mycket lugnare bara eftersom det inte var de tidigare tumörerna som spridit sig. Det var ju det jag var mest orolig för. Så nu kan jag pusta ut ordentligt.

Dags att ta tag i nästa problem - socialen...

Trevlig promenad

Var ute och gick med alla tre tjejerna igår. Det blev Cesar-promenad (dvs. de går i kort koppel vid min sida) i ungefär en timme. Och guud vad jag är stolt över lilla Kia. Hon går så mycket bättre än tidigare. Drar i stort sett ingenting. Deci var också mycket lugnare med sitt skällande. Jag kunde till och med stanna och ge vägvisning till Ripan åt ett par tjejer. Och lill-taxen sa ingenting. Visst, värmen gör säkert också sitt. De blir lite tröttare. Men ändå. Jag tar alla chanser jag kan att vara stolt över mina fyrbenta älsklingar.

Det blir nog en till sån promenad i kväll. Och imorgon är det dags för Nonames operation.

Lush Sweden AB

Om en vecka åker jag till stugan och är hästvakt. Därifrån är det inte så långt till Luleå så det kan mycket väl bli en shoppingdag, eller vad man nu ska kalla det när man åker in till stan och hoppas på att ha råd med något. Hur som helst - i Luleå har Lush en butik. Har ni inte hört talas om dem så har ni missat något.

Klicka på loggan för att komma till deras webbshop.Lush gör allehanda cremer, tvålar och sånt. Mycket är helt veganska produkter och allt är totalt fritt från djurtester. Dessutom väldigt bra saker. Har en liten samling av tvålar från dem som får hela toaletten att lukta hur gott som helst.

Här är ett par av mina favoriter:


Pied de Pepper - en helt underbart doftande créme för fötterna. Passar särskilt bra på vintrarna eftersom den värmer lite också. Väldigt fet.
Soak n Float - schampookaka för irriterade hårbottnar. Har funkat rätt bra på min galet torra hårbotten. Luktar tjära, vilket kanske inte är allas favoritlukt. Men jag tycker om den. Lushs schampookakor är dessutom helt perfekta att ta med sig på långresor. De räcker en evighet och tar inte mycket plats.

Sedan hittade jag något jag inte provat men som låter gott som f-n.
 
Läppbalsam med smak av choklad. mmmm...


Veterinärbesök

Besöket hos veterinären gick så bra som det bara kunde gå. Noname behöver inte narkos utan de kan skära bort knölen bara på lugnande och lokalbedövning. Exakt vad knölen är för något vet vi inte, men det blir att skicka iväg den på analys efter att de plockat ut den. Då vet jag om det är den elakartade tumörsorten som spridit sig från juvren. Så kanske det inte är någon idé att plocka bort fler knölar i framtiden. Har den elakatade tumörsorten metastaserat så gör den kanske det igen. Och hon är ju ändå 10 år gammal. Därför känns det jättebra att hon inte behöver sövas ner.

Förhoppningsvis går allt bra och gamlingen kan förgylla mina dagar ett par år till åtminstone.

Jag har ingen knöl i alla fall

Så här tidigt har jag nog inte vaknat (och stigit upp) sedan vi kom hem från Edet. Precis som då har jag haft viktiga saker att uträtta. Då var det att släppa ut Alma i hagen. Idag var det samtal till veterinären (åt Noname) och vårdcentralen (åt mig).

Noname opererades ju för juvertumörer förra sommaren/hösten. De tog bort båda juverraderna under två operationer. På proverna som skickades iväg fanns flera tumörsorter, både lindrigare och mer elakartade. Alla var dock väl avgränsade. Men nu har hon alltså fått en ny knöl. Inte i juvrerna såklart utan lite upp på höger sida, vid revbenen. Det ska vi åka och kolla upp imorgon. Jag känner mig riktigt nervös. Hon är ju gammal och blev så sänkt efter de förra operationerna. Det tog ett par månader innan hon blev sig själv igen. Antagligen blir det röntgen av lungorna innan operation för att se till att hon inte har fått metastaser där. Då finns det inte att göra. Bara vänta tills hon mår så dåligt att hon vill sova. 

Det får mig att tänka på föräldrarnas tax som jag fick avliva förra hösten. Hon mådde inte alls bra, orkade knappt röra sig och åt inte. Gick till veterinären med henne. Och av en tillfälighet tog de röntgenbilden på magen lite för högt upp. Då såg idioterna att hennes lungor var helt fulla av tumörer. Så inget att göra. Bara avlivning för att hon skulle slippa plågas. Till historien hör också att min pappa varit med henne till veterinären ett litet tag innan och bara fått rådet att banta henne. Visst, överviktig var hon, men övervikt är inte alltid orsak till alla problem. Verkar som att både läkare och veterinärer skyller på det när de inte orkar eller bryr sig om att tänka lite längre. 

Man ska vara utbildad läkare/veterinär för att få ordentligt vård idag. Tur att jag kan lite om djursjukvård i alla fall.  

Tjatade till mig en snabbare telefontid till läkaren. Så nu behöver jag bara klara mig en dag helt utan smärtstillande. Det blir en lugn dag alltså.

Och tydligen har jag varit i Göteborg. 1993. Tack mamma för påminnelsen.

Kontroversiella träningsmetoder

Alla som känner mig vet att jag älskar Cesar Milan. Han har en sån underbar helhetssyn på hur man ska förhålla sig till hundar. Det finns däremot en sak som de allra flesta hundmänniskor i Sverige verkligen ogillar - hans sätt att använda halsband. 

Cesar använder ofta strypkoppel som han placerar högst upp på halsen, precis bakom öronen. Det här kan ge hunden bestående skador. Och nu ska jag berätta exakt varför.

Halsbandet kan gå ner mellan halskotorna och orsaka en kraftig och svårbehandlad huvudvärk som kan gå så långt att hunden blir aggressiv för att den har så ont. Det krävs inte mycket kraft för att åstadkomma en sådan skada. Det enda som behövs är en sekund av otur. För att undvika det här ska man alltså aldrig sätta tunna stryphalsband längst upp på halsen, som Cesar gör. Men det finns fall då man kan ta nytta av att flytta upp halsbandet lite högre upp på hundens hals.

Jag har haft enorma problem med Kia - hon drar väldigt mycket. Så medan jag tränat henne har jag flyttat upp halsbandet en bit på halsen för att hon inte ska få lika mycket kraft att dra. Då har jag fått vila mina stackars armar lite. Jag lägger halsbandet ungefär på mitten av halsen, och självklart rycker jag inte. Eftersom jag är anatomikunnig vet jag exakt vilken del av halsen jag ska undvika. Min hund blir definitivt inte skadad.

En annan sak som verkligen förtjänas att finnas med i den här debatten är utställningskoppel. Besök vilken utställning som helst. Praxis är att ha väldigt smala koppel och placera dem högst upp på halsen. Precis där den kan göra mest skada. Men det är det tydligen ingen som har tänkt på...
 
Träningshalsbandet som utformats av Cesar.
  

Cesar använder sig också av stackel. Det stödjer jag inte på något sätt!

Så:
Använd inte tunna stryplänkar på stora hundar.
Sätt inte halsband högst upp på halsen, oavsett om det är utställning eller inte.
Undvik att rycka i kopplet.

Elin: Ja... det har liksom blivit köttigare å köttigare att bo med Milla. Beror mest på att jag är slö och inte orkar lägga ner tid på att laga riktig mat. Så var de me de...

Jag har blivit kär...

... och varför det hände så plötsligt vet jag inte. Det är inte första gången jag hörde honom... men nu... det bara sa klick. Och hela dagen har hans musik gått runt på datorn. Satte in ny musik på spelaren här bredvid. Självklart han - Atif AslamInte har han särskilt stora öron heller. Pakistanier och allt... haha

Tråkigt tråkigt tråkigt


1. Fullständigt namn? -  Veronika Tekla Erika Winnberg
2. Ålder? - 23
3. Bor - Kiruna
4. Ögonfärg? - blå
5. Hårfärg? -  blondin
6. Hus eller lägenhet? - lägenhet
7. När är du född? - 1985
8. Klass? - NP DHSP (Grans Natrbruksskola)
9. Vilket år tog du studenten? - 2004
10. Något jobb? - inte just nu
11. När gick du upp i morse? - vid 10 
12. När ska du sova? - när ögonen slår igen
13. Duschat idag? - inte vad jag kommer ihåg. antagligen inte men jag är lite osäker...
14. Kramat någon idag? - såklart!
15. Pussat någon idag? - jepp jepp
16. Vad har du ätit idag? - korv och makaroner + Ballerina choko
17. Dagens klädsel? - det vanliga. Byxor och topp :)
18. Dagens tråk? - ännu inga skattepengar
19. Dagens sötnos? -  hm... skulle vara kia då. vi hade så mysig gosstund
20. Dagens roligaste? -  Tinku som dallrar mitt fett. Alltid lika kul :)

SOCIALT:
21.Har du många vänner? - NEJ
22. Hur många har du kysst? - ett gäng. men alldeles för få...
23. Vem kramade du senast? - Älsklingen
25. Hur många har varit otrogen mot dig? - Ingen som jag vet om iaf
27. Har du pojk-/flickvän? - jepp
28. Vem pratade du med i telefon senast? - mamma skulle jag gissa
29. Vem fick du senast sms ifrån? - Tinku, men svarade inte...

FAVORIT:(JUST NU)
31. Film? - Orkar inte tänka så långt
32. Låt? - Atif Aslam - alla låtar jag nyss laddat ner :) 
33. Mat? - vet inte
34. Dryck? - Lätt! Cola!
35. Färg? - grönt... men är just nu rätt mycket inne på gult också
37. Stad? - Umeå. Alltid.
38. Land? - Har ju inte sett så mycket annat än Sverige
39. Ämne i skolan? - djursjukvård. men det var längesen
40. Människa? - Mamma. Älskar min mamma.

SENASTE: 
43. Gången du spydde? - magsjukan i vintras
44. Gången du grät? - idag
45. Pizzan du åt? - Billys Hawaii till frukost för några dagar sen
46. Gången du var i Göteborg? - Aldrig vart där... än
47. Gången du var i Stockholm? - På väg att hälsa på brorsonen på Öland.
48. Gången du var full? - Är gammal. Kommer inte ens ihåg.

ANTINGEN ELLER:
51. Svart eller vitt? - Svart
52. Hund eller katt? - HUND
53. Ut och festa eller hemma och mysa? - hemma
55. Singel eller upptagen? - Väääldigt upptagen
56. Hångla eller ha sex? - Kan man göra det ena utan det andra? haha 
60. Blont eller svart hår? - Spelar ingen roll
62. Choklad eller lakrits? - CHOKLAD! 
63. Göteborg eller Stockholm? - Göteborg... varför vet jag inte 
64. Högerhänt eller vänsterhänt? - höger
67. Randigt eller prickigt? - Prickigt
68. Älska eller älskas? - Älska

ANTAL:
70. Personer du älskar? -
Många men har plats för fler
71. Personer du hatar? - Ingen
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? - Noll
76. Gånger du haft minnesluckor? - Varje dag känns det som
78. Personer du saknar just nu? - 2
79. Gånger ditt hjärta brustit - Efter första gången slutar man räkna

Jag har plockat bort de riktigt värdelösa frågorna. Därav fel på nummer.

Karma

Kan inte riktigt släppa det där med karma. Eftersom älsklingen är sikh och tror på hela det där reinkarnation - karma grejen blir jag så irriterad när min fattningsförmåga inte räcker till.

Karma innebär ju att vi får tillbaka det vi sänder ut i världen. Så längt är jag med. Men varför ska jag lida för saker jag gjorde i mitt förra liv? Jag har ju ingen kontroll över det idag. Varför vill gud straffa mig för något jag inte kan göra något åt idag? Jag har ingen chans att förbättra mig. Var jag en dålig människa i mitt förra liv så kommer mitt nuvarande liv bli dåligt. Och visst, det finns en tanketradition som säger att människor som lider av dålig karma från förra livet har lättare att skapa god karma i detta liv (och därmed ligga på plus till nästa liv). Men jag vill vara lycklig idag!

Visst, jag tror inte på den sortens karma som beror på vad jag gjort i mitt förra liv. Jag tror att karma fungerar omedelbart. Det jag skickar ut får jag tillbaka, nu. Och det är grundat i logik också. Om jag är glad och trevlig mot människor kommer de med största sannolikhet vara trevliga tillbaka. Men det fungerar också på så sätt att jag kan skicka ut önskningar i universum och de kommer att bönhöras. Om jag tror att jag kommer få en Lambourgini så får jag det också, förr eller senare.

Men oavsett vad jag tror - älsklingen tror på den konstiga versionen av karma. Och det påverkar mig. Det är viktigt vad han tror om mig och mitt förhållande till världsalltet. Jag vill åtminstone förstå vad det är han tror på... suck...

Jag vet att jag inte riktigt greppat karma-begreppet. Kan du ge mig en lättfattad och hyfsat kort förklaring så gör det gärna!


Lughnasadh / Lammas

Nu i dagarna firas den wiccanska högtiden Lughnasadh. Vårens växter vissnar och släpper frön som vi tar tillvara och sår vid denna tid. Ju längre söderut solen går ner (dagarna blir kortare) desto svagare blir Guden. Gudinnan ser på med sorg, medan hon bär på stor glädje för barnet (Guden) som växer inne i henne.

Historiskt firades Lughnasadh i samband med den första skörden. Det bakas vackra bröd och äts bär och frukter som är mogna nu, äpplen ligger nära till hands. Man kan också plantera frön från de frukter man äter för att symbolisera bandet till guden och gudinnan. Kom bara ihåg att ta väl hand om växten som planteras. Jag erkänner mig till tron wicca. Men eftersom jag inte vuxit upp inom religionen så har jag under flera år samlat på mig en massa kunskap. Ännu kan jag inte säga att jag är praktiserande. Det kommer nog ta många år innan jag skapat alla de riter och traditioner som krävs för att man ska känna sig varm i kläderna. Enligt många människor kommer jag nog aldrig bli "äkta" wiccan. Som tur är så spelar det ingen roll vad andra säger om min tro. Det som sker mellan mig och mina gudomliga "föräldrar" är vår sak.

Årets Lughnasadh kommer jag inte fira på något särskilt sätt. Om mina ben ger tillåtelse, dvs. slutar göra ont, så tar jag mig ut på skogspromenad med hundarna.

Musik

Skrev ju ett inlägg om irriterande bloggar igår. Så kom jag på att jag själv hade en väldigt irriterande grej på min blogg. Musikspelaren som går igång av sig själv. ooops...

Nåja, det är åtgärdat nu. Men medan du ändå är här. Tryck igång musiken här till höger. Det är några av mina favoriter från Bollywood. Ge det en chans. Fast du inte förstår ett ord. Det gör inte jag heller.

RSS 2.0